•   cha bw
    Tea for you, from China
                                     
                                             with Love ...

     Salut! Sunteți pe blogul "China Tea". Este blogul unde sunteți bineveniți mereu!
     Aici avem o atmosferă relaxantă, conversație  prietenoasă, povestiri   fascinante.

"Dozarea ceaiului"

article-new-thumbnail-ehow-images-a05-08-ob-chinese-tea-weight-loss-800x800

  Salut dragi prieteni! Astăzi vom vorbi despre dozarea corectă a ceaiului, ce cantitate de ceai trebuie infuzată şi de câte ori pe zi poate fi consumat. Este o întrebare importantă mai ales pentru cei care sunt  începători în acest domeniu, pentru că te obişnuieşti cu ceaiul destul de repede şi după asta ai tendinţa să-l bei tot timpul.

   Am vrut sa menţionez că există  diferite canoane despre cât ceai trebuie infuzat, dar sincer să fiu niciodată nu l-am cântărit. Ceaiul se cântăreşte în cluburile de ceai mai mult pentru contabilitate decât pentru exactitate. Pentru început trebuie să cunoaşteţi volumul ceainicului dumneavoastră şi în timp o să vă daţi seama cât ceai trebuie infuzat. Puteţi să umpleţi ceainicul cu ceai şi să-l infuzaţi câteva secunde sau dacă alegeţi să puneţi 3 grame de ceai, îl veţi infuza mai mult. Personal , îmi place ceaiul mai tare şi pun cam 7-10 grame de ceai. Totul este destul de individual, în funcţie de gustul fiecăruia. Trebuie să ţineţi minte că ceaiurile cu frunze mari, cum ar fi  Oolongurile care sunt destul de voluminoase, de fapt cântăresc puţin. De aceea puteţi sa puneţi ceainicul plin, acest ceai nu va fi niciodată prea amar. Oolongurile răsucite cum ar fi Tiguanini, Alishan Oolong, ceaiurile din Taiwan trebuie puse în doze mai mici, acestea fiind mai grele şi frunza de ceai se deschide mult mai tare. Dacă sunteţi începător, vă recomand să puneţi pentru început mai puţin ceai ca să vă daţi seama ce cantitate trebuie infuzată. Acesta poate în 20 de secunde de infuzare să ocupe deja două treimi din ceainic.

Puer kupit chaj skidka 2

  În cea ce priveşte ceaiurile roşii, puerurile vrac şi puerurile presate, care sunt destul de grele dar totuşi nu se măresc foarte mult in volum la infuzare aş umple cam o treime din ceainic cu ceai sau chiar mai puţin, în funcţie de câţi participanţi sunt  şi de preferinţe. Puerurile Sheng, mai ales cele tinere, pot să dea un gust amărui dacă puneţi prea mult ceai, de aceea vă recomand să nu puneţi mai mult decât o pătrime de ceainic. Pentru ceaiurile verzi este cam acelaşi lucru, doar că temperatura apei trebui să fie mai joasă de 70-80 de grade.

  Dacă e să vorbim despre câte ori pe zi putem să bem ceai, iarăşi este un lucru destul de individual. În primul rând trebuie să fiţi atenţi dacă aveţi probleme cu inima sau tensiunea, pentru că un ceai chinezesc de calitate are un efect destul de puternic asupra organismului. De aceea nu trebuie să dozaţi exact ceaiul, ci să observaţi reacţia propriului corp. Dacă simţiţi că aţi băut de 3 ori pe zi ceai şi după asta nu puteţi dormi, înseamnă ca trebuie să beţi mai puţin. Dacă beţi de 4 ori pe zi şi vă simţiţi excelent  înseamnă ca organismul vostru are altă toleranţă.

10tea2

  Este corect să urmăriţi starea dumneavoastră la ceai şi v-aş mai recomanda să nu beţi ceai pe stomacul gol sau înainte de somn pentru că riscaţi să nu adormiţi.

Dorești să fii la curent cu ultimile noutăți de pe Blogul China Tea? Atunci abonează-te!

Ceaiul dvs. preferat

Ceai Alb - 19%
Ceai Verde - 14.3%
Ceai Oolong - 28.6%
Ceai Roșu - 4.8%
Puer - 33.3%

Total votes: 21
The voting for this poll has ended

Localizarea Magazinului China Tea