•   cha bw
    Tea for you, from China
                                     
                                             with Love ...

     Salut! Sunteți pe blogul "China Tea". Este blogul unde sunteți bineveniți mereu!
     Aici avem o atmosferă relaxantă, conversație  prietenoasă, povestiri   fascinante.

"Tu ce ceai preferi?"

Без имени-2

  Salut! Deseori lumea mă întreaba ce fel de ceai le recomand să bea şi sincer să fiu la gama largă de ceai care există este normal să ne gândim ce ni s-ar potrivi mai bine. Pentru voi prietenii mei dragi am efectuat un mic studiu şi vă voi prezenta mai jos în linii generale efectele şi proprităţile categoriilor de ceai  dacă mai aveţi dubii care să fie alegerea dumneavoastră.

1. Pentru început vă prezint ceaiul pentru care am cea mai mare slăbiciune şi anume Ceaiul Puer J. Pentru cei care nu l-au mai încercat gustul său astringent şi pământiu i-ar putea şoca, cu siguranţă nu aţi mai încercat ceva similar, totuşi acest ceai este deosebit prin efectul său puternic tonifiant şi puterea de concentrare pe care ţi-o oferă. Acesta este perfect pentru deadlines în cazul unor proiecte dificile la muncă şi examenele din sesiune. În plus face minuni în cazul bolilor de inimă şi al cancerului, controlează diabetul, detoxifica organismul (poate vindeca şi dizenteria), ajută la digestie şi la pierderea în greutate (există diete cu puer), îmbunătăţeşte vederea şi reface circulaţia sângelui.

 

puer

 

2. Categoria Oolong este şi ea excepţională în special pentru cei care îşi doresc să scape de kilogramele în plus şi pentu efectul său relaxant. Aceasta are influenţe  metabolice importante cum ar fi:  scăderea absorbţiei de grăsimi, creşterea excreţiei de grăsimi, supresia apetitului. Acest lucru se datorează faptului că Oolong este cunoscut ca un luptător împotriva obezităţii. Preferatul meu ceai din această categorie este Da Hong Pao are un efect energizant care îmbunătăţeşte concentrarea,  efectul acestui ceai este atât de puternic, că o să doriţi mişcare şi acţiune. Vă recomand şi ceaiul Tie Guan Yin care are un gust foarte fin de neuitat cu note de miere. Are un efect suplimentar de calmare şi relaxare.

 

ceai oolong

 

3. Ceaiurile albe sunt minim procesate şi ca urmare îşi conservă maxim din proprietăţile naturale. Acestea împiedică apariţia ridurilor şi conţine un antioxidant numit ECGC care împiedică depunerile adipoase. De asemenea, datorită acestui antioxidant, ceaiul alb previne apariţia celulelor canceroase la colon, prostată şi stomac, poate să prevină apariţia diabetului. Din punctul meu de vedere este un ceai “feminin” cunoscut pentru aroma sa suavă şi gustul său dulceag. Dacă sunteţi în căutarea unor arome îndrăzneţe, atunci trebuie să încercaţi sortimentul de ceai alb Bai Mu Dan.

 

Bai Mu Dan

 

4. Ceaiul verde are efecte prea complexe pentru a putea fi caracterizate pe scurt, are efecte miraculoase asupra sănătăţii generale. Conţine substanţe care joacă un rol important în termogeneza, un proces metabolic care previne absorbţia grăsimilor şi ajută la arderea caloriilor din organism. Combate stresul, cea ce se rasfrânge şi asupra stării tenului acesta devenind mai luinos şi mai curat. Din aceasta categorie vă recomand Huang Shan Mao Feng, unul din cele mai bune ceaiuri verzi pe care le-am încercat. Are o aromă cu note de nucă, castane, în general, vegetală şi floral cu o insinuarede fructe (mere şi pere).

 

ceai verde

 

5. Ceaiul roşu este o categorie de ceai chinezesc, care poate fi băut în fiecare zi. Dar vă spun sincer că iarna pe timpul rece alt ceai mai bun nu poate fi găsit, la fel şi pentru gripe şi răceli. Ceaiurile roşii au o aromă foarte puternică şi foarte pătrunzătoare, ca mirosul plăcut de copt, spre deosebire de toate celelalte ceaiuri, aroma lui nu se pierde atunci când este infuzat cu alte ingrediente. Din acest motiv, unora le place să pună în ceaiul roşu: muguri de trandafiri, flori de crizantemă, osmanthus, lapte sau zahăr. Acesta are un efect complex asupra organismului. Prin utilizarea regulată crește tonusul, se îmbunătăteşte starea generală de sănătate organismului. Vă recomand ceaiul Dian Hong să-l beţi în timpul rece şi a infecţiilor respiratorii pentru că acesta întăreşte sistemul imunitar.

 

Dian Hong

 

  Am încercat să descriu pe scurt categoriile de ceai ca să vă faceţi o imagine generală, desigur nu vă pot reda în întregime gustul  prin cuvinte.

  Dacă aveţi opinii sau întrebări vă rog sa mi le împartăşiţi mai jos în secţiunea comentarii, vă voi răspunde cu drag. Vă doresc o seară faină!

                

Dorești să fii la curent cu ultimile noutăți de pe Blogul China Tea? Atunci abonează-te!

Ceaiul dvs. preferat

Ceai Alb - 19%
Ceai Verde - 14.3%
Ceai Oolong - 28.6%
Ceai Roșu - 4.8%
Puer - 33.3%

Total votes: 21
The voting for this poll has ended

Localizarea Magazinului China Tea