•   cha bw
    Tea for you, from China
                                     
                                             with Love ...

     Salut! Sunteți pe blogul "China Tea". Este blogul unde sunteți bineveniți mereu!
     Aici avem o atmosferă relaxantă, conversație  prietenoasă, povestiri   fascinante.

"Puer - ceai de colecţie"

puer ceai de colectie

  Mult timp în urmă în Yunnan (provincia chinezească renumită pentru producerea ceaiurilor Puer şi ceaiurilor roşii) existau 4 fabrici de stat mari ce fabricau acest ceai: Menghai, Xiaguan, Kunming şi Lincang. Puer-urile fabricate la aceste manufacturi, se socoteau a fi cele mai bune şi reprezentau un oarecare etalon de calitate.

   În China şi în zilele noastre se găsesc turte de puer (Bǐngchá) produse la aceste fabrici, emise în anii ’50, ’60 sau ’70. Acestea sunt incredibil de scumpe. Acest ceai este considerat unul de colecţie, el este vânat de-a dreptul de colecţionari şi este foarte greu de achiziţionat.

  Aceste turte, expuse în vânzare 30, 40, 50 de ani în urmă, au nu numai valoare gustativă şi a mirosului ci şi valoarea obiectelor de colecţie. Datorită acestei clasificări a Puer-urilor, să deosebeşti un ceai contrafăcut de unul original, devine mult mai uşor.

   Există o carte, publicată într-o ediție limitată și tipărită pe o hârtie superbă cu imprimare de calitate, conține fotografii și descrieri a majorităţii Puer-urilor, produse în perioada 1950-2004, în aceste patru fabrici, de care tocmai am vorbit. Într-un anumit sens reprezintă Biblia pentru colecționari.

 

Să aruncăm o privire în interior

  Pe paginile acestei cărţi, veți găsi o descriere detaliată a fiecăruia dintre tipurile de Puer produse în aceste fabrici într-o anumită perioadă de timp. De asemenea aici există fotografii de o înaltă calitate ale puer-urilor originale, după care se poate determina dacă structura, culoarea și dimensiunea frunzelor dintr-o clătită corespund cu Puer-ul pe care intenționați să-l cumpăraţi.

 

1

 

  Am fost foarte surprins să aflu, că înainte - câteva zeci de ani în urmă, pe turtele de Puer nu se indica anul de producere. Acesta a început să fie menţionat relativ recent. Înainte nu era această necesitate, piaţa fiind reglementată doar de stat şi termenul de marketing nu exista. Manufacturile pur si simplu produceau Puer de calitate şi an de an erau emise în acelaşi ambalaj, iar consumatorul pur şi simplu îl cumpăra şi-l consuma în acelaşi an sau mai târziu.

 

2

 

  Și apoi, mai târziu, când China s-a orientat spre comerţ iar să faci diferenţa între Puer-uri a devenit un lucru de prestigiu, data de lansare a devenit un element important de promovare a acestor ceaiuri.

 

3

 

  Niciodată nu am fost colecţionar şi sunt conştient că nu o să încerc majoritatea Puer-urilor. Dar totuşi răsfoiesc paginile şi le admir cu plăcere. Încep să înţeleg şi să iubesc aceste ceaiuri din ce în ce mai mult.

 

4

Dorești să fii la curent cu ultimile noutăți de pe Blogul China Tea? Atunci abonează-te!

Ceaiul dvs. preferat

Ceai Alb - 19%
Ceai Verde - 14.3%
Ceai Oolong - 28.6%
Ceai Roșu - 4.8%
Puer - 33.3%

Total votes: 21
The voting for this poll has ended

Localizarea Magazinului China Tea