•   cha bw
    Tea for you, from China
                                     
                                             with Love ...

     Salut! Sunteți pe blogul "China Tea". Este blogul unde sunteți bineveniți mereu!
     Aici avem o atmosferă relaxantă, conversație  prietenoasă, povestiri   fascinante.

"Mărimea contează"

Marimea conteaza

  Astăzi vom vorbi din ce cauza ustensile care sunt folosite în ceremonia ceaiului sunt “scandalos de mici”. De multe ori aud de la prieteni și cunoștințe fraze de genul: “Acestea sunt căni sau shot-uri?” sau “Dacă beau din aceste ceșculițe mici n-o să înțeleg nimic!”

  Desigur aceste lucruri le spun oamenii, care nu cunosc cultura chinezescă a ceiului și minimalismul ustensilelor pentru ceremonia ceaiului îi uimește cu adevărat.

  Ceaiul chinezesc trebuie să fie servit doar din cupe mici. Dacă o faceți pentru prima oară, atunci s-ar putea să vă mirați de mărimea lor. Dar credeți-mă, frumuseţea şi bogăţia acestei băuturi puteți să o  simțiți numai cu așa cupe mici.

 Și într-adevăr, ar trebui să existe o explicație practică pentru aceste volume. De ce ustensilele pentru ceremonia ceaiului sunt atât de mici?

 

Prima cauză. Pentru consumul fiecarei băuturi îi corespunde un anumit stil de vas. Paharele de coniac se diferențiază radical de shot-uri, la fel cum ceștile de cafea nu se aseamănă deloc cu paharele pentru suc. Care este cauza acestor deosebiri? Aceste vase trebuie să sublinieze părțile difinitorii ale respectivei băuturi și să le avantajeze.

Chinezii oferă o atenție incredibil de minuțioasă ceaiurilor. Ei le apreciază, le iubesc, le înțeleg și uneori le slăvesc. În China ceaiul este ceva mai mult decât ceea ce presupune pentru cultura occidentală. Este ceva ce are nu doar valoare materială, ci și spirituală. Fiecare nouă înghițitură de ceai, în concepția chinezilor aduce noi puteri, liniște, armonie și pe lângă aceasta un gust desăvârșit și aroma acesteia. Minimalismul ustensilelor pentru ceai subliniază valoarea acestei băuturi

 

DSC 3472

 

A doua cauză. Pentru nimeni nu este un secret că ceremonia chinezească a ceaiului este un fel de meditație. Imaginați-vă când nu vi se primește ceva, sunteți dezamăgit sau pur și simplu sunteți foarte obosit, vă închideți în birou sau la bucătarie, aprindeți o lumânare, pregătiți ustensilele și încălziți apa. Deja peste câteva minute începeți să manipulați cu ceșculițele iar și iar, turnând ceaiul proaspăt în micele cupe. Într-un mod miraculos această succesiune de mișcări simple vă îndepărtează de la gîndurile rele și vă relaxează. Acest lucru îl cunosc cei care practică ceremonia ceaiului corect. Asta veți afla neapărat și dumneavoastră dacă veți încerca macar o dată. Cât de sceptici nu ați fi, funcționează cu adevărat.

 

China-tea-ceremony

 

A treia cauză. Dacă ceremonia ceailui este făcută între prieteni repezintă în primul rând un proces și nu un rezultat. Discuții aprinse, glume, dezbateri, bancuri, ultimele noutăți si multe altele. Chinezii sunt foarte comunicativi. Este cea mai sociabilă națiune. Ei preferă să petreacă timpul liber discutând cu prietenii. Ceremonia ceaiului este o axă în jurul căreia tot timpul se adună oameni. Categoric ceremonia ceaiului ar fi arătat altfel dacă marimea ceștilor ar fi diferită. În mod sigur, parcticipanții ar fi băut ceaiul rapid din căni mari și fiecare ar fi plecat acasă mult mai repede.

 

china ceremony discussing

 

A patra cauză. Niciodată n-o să puteți aprecia gustul și aroma unui ceai chinezesc dintr-o cană mare de porțelan. De ce? Deoarece pentru fiecare nouă infuzie veți obține un ceai cu gust și culoare deosebită față de cel infuzat anterior. Dacă o să încercați să preparați un adevărat ceai chinezesc, veți simți că prima infuzie diferă de cea de a doua, a doua - de a treia, a treia – de a patra și așa mai departe. În concluzie fiecare nouă infuzie vă oferă noi emoții gustative.

 

P5020012

 

  O recomandare atunci când beți un ceai chinezesc să nu vă grăbiți. Faceți acest lucru calm, cu atenţie şi în mod deliberat. În timpul ceremoniei ar trebui să fie mintea si corpul calm. Acesta este un eveniment foarte important. Ceremonia ceaiului chinezesc ajută oamenii pentru a uita de agitația cotidiană și de a împărtăși cu alții liniștea și pace minții. Amintiţi-vă de înţelepciunea profundă Chineză - "Timpul este o resursă inepuizabilă"

Dorești să fii la curent cu ultimile noutăți de pe Blogul China Tea? Atunci abonează-te!

Ceaiul dvs. preferat

Ceai Alb - 19%
Ceai Verde - 14.3%
Ceai Oolong - 28.6%
Ceai Roșu - 4.8%
Puer - 33.3%

Total votes: 21
The voting for this poll has ended

Localizarea Magazinului China Tea