•   cha bw
    Tea for you, from China
                                     
                                             with Love ...

     Salut! Sunteți pe blogul "China Tea". Este blogul unde sunteți bineveniți mereu!
     Aici avem o atmosferă relaxantă, conversație  prietenoasă, povestiri   fascinante.

"Parintele ceaiului"

Без имени-1-восстановлено

  Unul dintre cele mai importante personaje din istoria ceaiului este Lo Yu (733-804), născut în orașelul Fuzhou, provincia Fujian, pe timpul dinastiei Tang(618 – 907). Modul de viață a viitorului patron al ceaiului, nu a fost deloc ușor. El nu și-a cunoscut niciodată părinții fiind un copil al străzii.

   La trei ani, l-au găsit niște călugari budiști, ei au fost cei care i-au dat copilului numele de Lo Yu, care înseamnă "pene de lebadă". Călugării l-au învățat tot ceea ce copilul ar fi trebuit să știe pentru ai urma drumul: caligrafie, sutre budiste (rugăciuni), precum instruirea în arta ceaiului.

  La doisprezece ani Lo Yu ș-ia dat seama că nu era gata pentru a deveni un călugăr și a fugit de la mănăstire, într-o excursie prin China pentru a aduna informații despre diferitele tipuri de ceai, metodele de prelucrare și preparare a băuturii. Rătăcind pe diferite regiuni ale țării, băiatul a încercat apă din diferite surse, analizândui gustul și moliciune sale, preapara ceaiul cu aceste ape, încercând să prindă toate nuanțele de aromă și gustul infuziei de ceai.

  Toate aceste aspecte si detalii el le-a descris cu grijă, și la douăzeci și patru de ani, Lo Yu avea câteva lucrări scrise și observații aspura ceaiului. În 780 Lo Yu, sfântul patron al ceaiului, publică “Ch’a Ching” (Canonul Ceaiului), o lucrare în trei volume despre istoria, cultivarea și prepararea ceaiului. Această carte conține informaţii amănunţite despre plantele de ceai, diferitele varietăţi, modurile de procesare şi de preparare ale ceaiului, obiceiurile şi tradiţiile legate de băutul ceaiului şi de unde să se ia apa cea mai pură pentru prepararea ceaiului. Dar meritul principal a lui Lo Yu este că el a descris în detaliu partea de “ceremonie a ceaiului”, aspectele spirituale ale ceremoniei.

  Lo Yu a scris multe lucrări. Și multe dintre ele au ajuns până în zilele noastre. El a numit prin „CHA” toate băuturile făcute din plante de ceai, indiferent de modul de preparare sau dacă erau nefermentate sau fermentate, deoarece până atunci ele aveau nume diferite. Dar "Canonul Ceaiului" a făcut numele său nemuritor. Acum, Lo Yu este venerat în China, la egalitate cu zeii, numele lui este cunoscut de către fiecare copil din China.

  Poporul chinez iubește să pună o mică figurină a lui Lo Yu pe tava de ceai, astfel încât să fie și el prezent la o ceremonia ceaiului, pentru a urmări că totul să fie făcut corect. Chinezii cred cu adevărat că ceaiul preprat în prezența lui Lo Yu este mult mai aromat și mai bun.

Dorești să fii la curent cu ultimile noutăți de pe Blogul China Tea? Atunci abonează-te!

Ceaiul dvs. preferat

Ceai Alb - 19%
Ceai Verde - 14.3%
Ceai Oolong - 28.6%
Ceai Roșu - 4.8%
Puer - 33.3%

Total votes: 21
The voting for this poll has ended

Localizarea Magazinului China Tea