•   cha bw
  Tea for you, from China
                                   
                                           with Love ...

   Salut! Sunteți pe blogul "China Tea". Este blogul unde sunteți bineveniți mereu!
   Aici avem o atmosferă relaxantă, conversație  prietenoasă, povestiri   fascinante.

"Calitatea ceaiului"

Без имени-1

  Alegerea unui ceai de calitate trebuie făcută cu atenţie deosebită. Ce trebuie să cunoaștem pentru a determină calitatea ceaiului? Trebuie să ştim ce soi și varietate este, cum a fost cultivat și cules, cum au fost sortate frunzele și cum au fost frunzele prelucrate și ambalate.

  Un ceai calitativ pe lângă un gust delicat şi o aromă plăcută, are adevărate proprietăţi curative dacă îl bem cu măsură, îl depozitam unde trebuie și îl preparam aşa cum este recomandat. Doar consumând ceaiuri calitative puteţi beneficia la maxim de proprietatile sale benefice.

  Culesului ceaiului în China, se face manual, deoarece pe o singură plantă existe frunze de calități diferite. În alte țări se folosesc mașini de cules, însă din cauză că ele nu pot identifica și sorta frunzele diferite, prin această metodă se produce numai un ceai de calitate medie. Culesul manual este un process foarte delicat și anevoios.

  Pentru ceaiul de calitate premium se recoltează doar vârfurile ramurilor arborilor de ceai – mugurele şi încă două frunzuliţe. Restul frunzelor nu se aruncă, din ele se prepară ceaiul ieftin.

  Frunzele la un ceai de calitate premium sunt întregi, cu cât este mai mărunt ceaiul, cu atât calitatea e mai joasă. Frunzele la un ceai calitativ au în ele forța să infuzeze câțiva litri de apă.

 

Trei sfaturi pentru alegerea unui ceai calitativ:

 1. Cumpăraţi ceaiul doar în magazine specializate (un ceai calitativ e greu de găsit, aprovizionarea cu astfel de ceaiuri nu se face cu ușurință). 
 2. Ceaiul trebuie să fie ambalat în ţara producătoare (în hârtie de staniol, pentru a nu-şi pierde gustul şi aroma). 
 3. Ceaiul îşi pierde calităţile în timp, aşadar asiguraţi-vă că materia primă a fost recoltată cu cel mult 1,5 ani în urmă.
Dorești să fii la curent cu ultimile noutăți de pe Blogul China Tea? Atunci abonează-te!

Ceaiul dvs. preferat

Ceai Alb - 19%
Ceai Verde - 14.3%
Ceai Oolong - 28.6%
Ceai Roșu - 4.8%
Puer - 33.3%

Total votes: 21
The voting for this poll has ended

Localizarea Magazinului China Tea