•   cha bw
  Tea for you, from China
                                   
                                           with Love ...

   Salut! Sunteți pe blogul "China Tea". Este blogul unde sunteți bineveniți mereu!
   Aici avem o atmosferă relaxantă, conversație  prietenoasă, povestiri   fascinante.

"Procesarea oolong-ului"

1273113810522

  Deci, cum are loc procesul de producție a ceaiului Oolong? La început, frunzele sunt culese dimineaţa, apoi sunt  lăsate în aer liber pentru a se deshidrata până ajung de consistența unor mănuși moi de piele. Următorul pas urmează rularea frunzelor de ceai.

  Scopul rulării este spargerea celulelor frunzei pentru ca zeama să fie eliberată și supusă procesului de oxidare. Sucul celular conține taninuri, tein, uleiuri esențiale și alte substanțe. Apoi frunzele rulate sunt întinse pe tăvi și puse în camere răcoroase și întunecate pe toată noaptea, pentru a genera procesul de oxidare (fermentaţie).

  Procesul de oxidare determina caracterul, gustul şi conţinutul de cafeină din ceai, precum şi culoarea să – ceaiul oxidat pentru perioade mai lungi e cunoscut că Oolong închis, în timp ce ceaiul cu un timp mai mic de oxidare e cunoscut că Oolong verde. După o perioadă de oxidare – de obicei, de 10 la 70% – frunzele sunt arse pentru a opri procesul. Ceaiul este apoi rulat, obţinându-se aspectul său distinct, şi în cele din urmă e uscat cu ajutorul cărbunilor.

  Partea importantă în producerea ceaiului Oolong este alegerea momentului în care trebuie oprită fermentarea. Tocmai de aceea ceaiul oolong este considerat un ceai semi-fermentat. Este nevoie de o experienţă deosebită pentru a ştii cu exactitate momentul în care trebuie oprită fermentaţia. După aceasta, frunzele sunt frecate în mod repetat, pentru a obţine un gust şi o aromă desăvârşite. În cele din urmă, frunzele sunt uscate în cuptor.

  Ceaiul Oolong are aromele cele mai variate şi complexe din lume. Are un conţinut scăzut de cafeină, dar este mai stimulant decât ceaiurile verzi şi albe. Frunzele pot fi reinfuzate de până la 7-9 ori cu o reducere minimă a puterii aromelor.

  De menţionat că nici o altă tehnică de producere a ceaiurilor nu se bazează atât de mult pe reţete individuale, care s-au transmis din generaţie în generaţie, de-a lungul a câteva mii de ani.

Varietăți de ceai oolong:

 • Da Hong Pao (Marea robă roşie): ceai chinezesc foarte preţuit; gustul sau diferă în funcţie de condiţiile din locurile de cultivare şi de prelucrarea ulterioară.
 • Shu Xian (Zâna apei): este un ceai oolong oxidat destul de puternic, de culoare închisă şi cu gust puternic de miere.
 • Tie Guan Yin (Zeiţa de fier a milei)
 • Pouchong/Baozhong: foarte puţin oxidat, considerat câteodată drept un ceai verde; gustul sau este floral, iar cele mai bune ceaiuri din această varietate au o aromă suavă de pepene galben.
 • Dong Ding: ceai de provenienţă taiwaneză, floral cu note de miere şi de cantalup.
 • Formosa Oolong: ceai din Taiwan (denumirea să provenind de la numele dat de portughezi Taiwanului: Isla Formosa - Insula Frumoasă); are gust de fructe şi se serveşte fără adaosuri.

 

Beneficii terapeutice

  Cea mai bună metodă de păstrare a corpului la cel mai înalt nivel de sănătate se poate realiza prin consumul de ceai Oolong, ceai care conţine una dintre cele mai ridicate concentraţii de antioxidanţi şi minerale care s-au dovedit benefice pentru organism.

 Este unul dintre remediile cele mai eficiente pentru slăbit,  datorită influențelor sale metabolice cum ar fi:  scăderea absorbţiei de grăsimi, creşterea excreţiei de grăsimi, supresia apetitului, inhibiţia lipazelor intestinale. De fapt, felurile grase de mâncare sunt adesea servite în China împreună cu ceai Oolong. Acest lucru se datorează faptului că Oolong este cunoscut ca un luptător împotriva obezităţii.

 Consumul unei căni cu ceai Oolong creşte consumul de energie cu 10% comparativ cu ceaiul verde care-l creşte doar cu 4%.

 

Ceaiul are următoarele efecte benefice:

 • consumat cu regularitate accelerează metabolismul, fiind un stimulator al arderii grăsimilor şi ajută la eliminarea lor din corp;
 • îmbunătăţeşte funcția mentală, capacitatea de concentrare și a memoriei, este unul dintre puţinele stimulente mentale 100% sigure;
 • stimulează sistemul nervos şi ajută la detoxifiere;
 • s-a demonstrat că ceaiul oolong a scăzut apariţia mai multor tipuri de cancer, cu o scădere semnificativă a cancerelor de tract digestiv şi urinar;
 • ceaiul reîntinereşte pielea, această regenerare a pielii duce la mai puţine riduri pe suprafaţa întregului corp.
Dorești să fii la curent cu ultimile noutăți de pe Blogul China Tea? Atunci abonează-te!

Ceaiul dvs. preferat

Ceai Alb - 19%
Ceai Verde - 14.3%
Ceai Oolong - 28.6%
Ceai Roșu - 4.8%
Puer - 33.3%

Total votes: 21
The voting for this poll has ended

Localizarea Magazinului China Tea